Neki lokali čekaju goste sa kovid propusnicama, većina zatvara u 20 časova

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. novembar 2021. Većina bujanovačkih ugostitelja zatvoriće svoje lokale večeras u 20 časova od kada počinje da važi mera o obaveznim kovid propusnicama. Pojedini najavljuju i da će u potpunosti prestati sa radom dok god ova mera bude na snazi, ali ima i onih koji će uvesti kovid redare i raditi do kraja radnog vremena.

Pooštrovanje mere na dodatnih dva sata, sa 22 na 20 časova, nije promenilo stav vlasnika da „ne žele da dele i radnike i goste na vakcinisane i nevakcinisane i ulaze u sukobe sa bilo kim“ – naprotiv.

-Ove nedelje ćemo raditi do 20 sati, a da li ćemo uopšte otvarati od naredne nedelje veliko je pitanje. Treba obezbediti plate za radnike, platiti poreze i doprinose, a mi ugostitetlji smo na udaru od početka epidemije – kaže Dejan Stojanović, vlasnik restorana „Ekskluziv 017“.

Ugostitelji koji se do sada nisu upuštali u kontrolu kovid propusnica neće to raditi ni od večeras, po ceni još veće finansijske dubioze.

-Ne menjamo stav, uopšte ne želimo da ulazimo diskusije o vakcinaciji, ni sa radnicima ni sa gostima, a kamoli da kontrolišemo ko je vakcinisan ko nije – poručuju isto iz nekoliko gradskih kafića.

Nenad Nakić iz restorana „Kod Nakića“ u Levosoju kaže da će i on zatvoriti u 20 sati.

Među retkima koji će nastaviti da rade sa kovid redarima na vratima i kontrolom propusnica uglavnom su lokali na gradskom trgu.

-Mi ćemo nastaviti kao i do sada, da radimo uz poštovanje mere. Činjenica je, međutim, da posao mnogo trpi zbog svega ovoga. Bilo je malo gostiju posle 22 sata, videćemo kako će biti od večeras – kažu u kafiću „Otijum“.

Dragan Milić, vlasnik kafića „Perla“, takođe najavljuje da će njegov lokal raditi kao i do sada, uz poštovanje svih mera.

Na sednici Vlade koja je održana jutros, usvojena je nova uredba o primeni kovid propusnica, javio je RTS.

Kao što je i ranije najavljeno, sertifikati će od večeras od 20 časova biti neophodni ne samo za ugostiteljske objekte, već i za kladionice, kockarnice, slot klubove i druge objekte u kojima se održavaju igre na sreću, saopšteno je iz Vlade.

Dodaje se da je istom uredbom odlučeno da radno vreme tih objekata više nije ograničeno.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *