Žitelji Save Kovačevića od policije traže da spreči nepropisno parkiranje u toj ulici

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 08. novembar 2021. – Žitelji Ulice Save Kovačevića u Bujanovcu preko našeg portala apeluju na nadležne da reše problem nepropisnog parkiranja i omoguće pešacima bezbednost ali i normalno odvijanje saobraćaja u toj ulici.

Veći broj čitalaca se javio Bujanovačkim ističući da im je ugrožena bezbednost zbog nepropisno parkiranih automobila, da je kretanje ulicom stalno otežano, kao i  da ne mogu da ulaze i izlaze iz svojih dvorišta.

Naglašavaju da su često blokirani i u hitnim slučajevima.

– Uglavnom se sa obe strane kolovoza nalaze parkirana vozila, ako dođe do situacije da treba da prođe vozilo hitne pomoći ili vatrogasni kamion, to je nemoguće u ovakvim uslovima – kaže jedan od meštana ove ulice.

Oni malo upućeniji kažu za naš portal da je na početku ove ulice iz pravca centra postojao i saobraćajni znak zabrane prolaska za kamione nosivosti veće od 3,5 tone, koji je iz nekog razloga uklonjen, pa sada tom ulicom nesmetano prolaze i šleperi.

-Ulica je dvosmerna, nema trotoara pa su i pešaci ugroženi, a iako postoji znak zabranjeno parkiranje vozači se uporno ne obaziru na to i redovno parkiraju – kaže naš sagovornik.

Žitelji mole nadležne da saobraćajne znakove koji su uklonjeni vrate, a da većom kontrolom vozača omoguće nesmetano odvijanje saobraćaja u ovoj ulici.

Parkiranje na trotoaru, na pešačkom prelazu, na ulici van mesta obeleženog za parkiranje su samo neki od problema sa kojima se svakodnevno susreću i pešaci i vozači na bujanovačkim ulicama.

O ovom, ali i problemu nepropisnog parkiranja u celom gradu, Bujanovačke su uputile pitanja Policijskoj upravi u Vranju, odeljenju Saobraćajne policije.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *