Akcija hvatanja pasa lutalica na više lokacija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. novembar 2021. Posle pisanja Bujanovačkih o napadima pasa lutalica i zahtevu meštana Rakovca da se deci omogući bezbedan put do škole u Bujanovcu počela je akcija uklanjanja pasa na više lokacija u gradu i okolini.

Šef opštinske inspekcije Metin Ramizi potvrdio je našem portalu da su ekipe komunalnih inspektora i Veterinarske stanice na terenu i da će se tokom dana psi lutalice hvatati na pet lokacija u gradu.

Na naše pitanje da li je među njima i potez Rakovac-Novo naselje, Ramizi odgovara „svuda gde su građani prijavili probleme“

-Akcija se sprovodi kod vrtića, osnovnih škola, u centru grada i kod policijske stanice. Takođe, biće obuhvaćene i sve lokacije za koje postoje prijave građana, tako sam naložio inspektorima – rekao je Ramizi.

Kao što su Bujanovačke ranije pisale, Inspekcijska služba je zadužena za izdavanje naloga Veterinarskoj stanici kao izvršiocu, određivanje lokacija i nadzor nad akcijama.

Poslednja akcija sakupljanja pasa lutalica izvedena je krajem avgusta.

Nakon čipovanja i sterilisanja pasa, što može trajati do dve do tri nedelje životinje se vraćaju na mesto gde su pokupljene.

Podsetimo, ugovor između Opštine i Veterinarske stanice vredan je 1 milion dinara i predviđa tretiranje 145 pasa.

Do sada je sterilisano oko 80 pasa, a direktor Veterinarske stanice Miodrag Milković je više puta naglašavao da nakon sterilisanja psi više nisu agresivni i ne kreću se u čoporima, te de ne predstavljaju pretnju po građane.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *