Kamberi: Državne institucije u Srbiji veličaju osuđene ratne zločince

Bujanovac, 15. novembar 2021. Narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi ocenjuje da se negiranje ratnih zločina i glorifikacija osuđenih ratnih zločinaca u Srbiji odvija pod okriljem državnih institucija.

Po Kamberiju, to postaje svakodnevica današnjeg društva.

-Cilj svega ovoga je pokušaj revizije istorije devedesetih godina i pokušaj brisanja dokumentovanih ratnih zločina. Nažalost, ovakva tendencija dovodi do toga da se, danas, na udaru vlasti, umesto zločina i ratnih zločina, nalaze upravo protivnici veličanja zločina i zločinaca – rekao je Kamberi za  Danas povodom događaja oko murala haškom osuđeniku Ratku Mladiću u Beogradu.

On je ocenio da ovo predstavlja pokušaj vraćanja u političke pozicije  devedesetih  godina i utiče na  jačanje srpskog nacionalizma kroz zloupotrebu Srba koji žive u državama u okruženju.

-Nedopustivo je da se ovo događa u zemlji koja se nalazi u procesu evropskih integracija jer se ovakva praksa kosi sa osnovnim vrednostima EU i praktično znači ne samo napuštanje evropskog puta već i pokušaj destabilizacije celog Zapadnog Balkana – ocenio je Kamberi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *