Počinje prijava za još 20 evra državne pomoći

Bujanovac, Beograd, 15. novembar 2021.- Prijava građana za još 20 evra pomoći, koje će biti uplaćene decembra, počinje danas preko portala Uprave za trezor. Oni koji su se maja prijavili za pomoć, kao i penzioneri i korisnici socijalne pomoći neće morati da se prijavljuju za ovu isplatu novčane pomoći.

Kako saopštavaju iz Ministarstva finansija, oni koji su u međuvremenu postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, za novih 20 evra mogu da se prijave od 15. do 30. novembra na portalu Uprave za trezor.

”Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijave čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa” – rekao je ministar Mali.

Kako je dodao, više od 5,7 miliona građana je dobilo po 30 evra novembra, a sva tri paketa pomoći privredi i građanima Srbije vredna su ukupno 8 milijardi evra.

Podsetio je i da najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara februara sledeće godine, što je predviđeno budžetom za 2022. godinu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *