Salihi: Građani kritikuju i kad nema novogodišnje dekoracije u Bujanovcu

Piše:  D. Stošić

Sali Salihi

Bujanovac, 15. novembar 2021. – Za novogodišnje ukrašavanje trga će možda biti utrošeno manje od million dinara, sve zavisi od ponuda i cena, rekao je za naš portal Sali Salihi, šef kabineta predsednika opštine Nagipa Arifija

Dodao je da se postupak javne nabavke tek treba sprovesti, bez preciziranja kada će biti raspisan tender i da se za sada još uvek ne zna kako će trg izgledati za novogodišnje praznike.

Na tekst Bujanovačkih o novogodišnjem ukrašavanju trga i planiranih million dinara za tu namenu, većina naših čitalaca je u svojim komentarima “osudila” planirani iznos ističući da se taj novac može preusmeriti za pomoć bolesnoj deci ili za rešavanje komunalnih problema grada.

“A decu lečimo porukama. E moja zemljo, vrlo je bitno kako će grad sijati ako znam da tamo negde neko dete čeka sms poruku u nadi da će sakupiti za lečenje i dočekati još neku Novu godinu”, komentarisao je  jedan čitalac.

“Bolje kupite kante za đubre, da se baci sve to đubre što se vidi po ulicama”, glasi jedan od mnoštva komentara.

Na pitanje Bujanovačkih kako komentariše negodovanje građana, šef kabineta je istakao da prošle godine nisu izdvojena sredstva za tu namenu i da su usledile kritike građana zbog neukrašavanja grada.

– Bilo je kritika na račun stare dekoracije i ulepšavanja grada. Građani su posebno govorili da deca žele da se slikaju i da osete novogodišnju atmosferu i sada želimo da to omogućimo, ali to ne znači da će svih planiranih million dinara biti utrošeno za to – kaže Salihi

Kako je rekao, planirano je da bujanovački trg bude ukrašen nekih 30 dana, od sredine decembra do posle Božića.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *