Nastavnik Duci: Rekao sam istinu, neka me direktor Tasić tuži

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. novembar 2021. Nebojša Mitić Duci, nastavnik u bujanovačkoj OŠ „Branko Radičević“, koga je direktor škole Nenad Tasić optužio da narušava njegov i ugled škole iznošenjem neistina o privilegovanoj grupi radnika, poručuje direktoru da ima dokaze za sve što je rekao i poziva Tasića da ga tuži sudu.

Tasić je u svom demantiju optužio i Bujanovačke da pre objavljivanja teksta o dešavanjima u školi “nisu proverile istinitost i potpunost podataka”, što je apsolutna neistina, jer je navode nastavnika Mitića potvrdilo nekoliko izvora, a posedujemo i dokumentaciju koja govori u prilog njegovih tvrdnji.

-Pošto sam optužen za neistinite, nepotpune i netačno prenete informacije, ponudio sam direktoru Tasiću da dokumentaciju koju posedujem kao i skrinšotove poruka, snimljenog razgovora i pisanog obraćanja zavedenog u delovodnu knjigu, objavim javno na njegovom portalu čime bi čitaoci videli ko ih obmanjuje. Uzgred, deo dokumentacije se nalazi u odeljenju Ministarstva prosvete u Vranju i Leskovcu – navodi Mitić.

On je reagovao nakon što su Bujanovačke u ponedeljak objavile Tasićev demanti na tekst od pre dve nedelje o privilegijama grupe nastavnika po pitanju rasporeda časova.

S obzirom da je Tasić demanti objavio i na svom medijskom portalu, Mitić naglašava da je pokušao da mu odgovori, ali bezuspešno.

-Napisao sam odgovor direktoru Tasiću povodom njegovog demantija na njegovom portalu (Pčinjski 017) kao i na Fejsbuk stranici ovog portala i na njegovom profilu na Fejsbuku. Vrlo brzo sam blokiran, a moj odgovor obrisan – naveo je Mitić.

Bujanovačkim je dostavio skrinšot komentara, odnosno njegovog odgovora Tasiću, kojeg zaista nema među komentarima na pomenutom portalu i FB stranici.

-Demanti je sročen uz puno pretnji i hvalospeva tako da ne bih dalje komentarisao ovu filozofsku analizu – kaže Mitić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *