U Bujanovcu niko nije prošao konkurs za kupovinu kuće na selu

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 16. novembar 2021. (foto ilustracija) – Za kupovinu seoske kuće sa okućnicom Bujanovčani nisu prošli uslove konkursa Ministarstva za brigu o selu.

 Od svega tri prijave na konkursu za kupovinu kuće sa okućnicom, nijedna nije usvojena, saznaje naš portal u lokalnoj samoupravi.

Jovica Petrušević, građevinski inspektor i predsednik komisije za realizaciju i kontrolu ovog konkursa rekao je da su sve tri prijave odbijene zbog neispunjavanja konkursnih uslova.

– Jedan od uslova je bio da seoska kuća ispunjava osnovne uslove za stanovanje i život, a drugi da objekti budu upisani u katastar nepokretnosti na ime prodavca, Nakon izlaska komisije na teren utvrđeno je da prijave ne ispunjavaju te uslove – rekao je Petrušević.

Dodao je da je konkurs završen prvog novembra, a da su građani bili zainteresovani za kupovinu kuće u selima Rakovac, Božinjevac i Žbevac. 

Apelovao je na građane da legalizuju svoje objekte

Da podsetimo, za ovaj program iz budžeta Srbije izdvojeno je 500 miliona dinara, a država finansira kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u vrednosti od najviše 1,2 miliona dinara.

Konkurs je raspisalo Ministarstvo za brigu o selu, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *