Rašiti: Bujanovačku ekonomiju ne može da vodi arhitekta iz Vranja

Bujanovac, 24. novembar 2021. Savetnik Privredne komore Srbije u Bujanovcu Ljuljzim Rašiti žestoko je kritikovao rad nadležnih u opštini za ekonomiju i investicije. On nikoga nije spomenuo po imenu, ali je rekao da lokalnu ekonomiju ne može da vodi arhitekta.

 Ako se zna da je Fazila Azemović, načelnica opštinske Kancelarije za razvoj i Odeljenja za investicije i razvoj, po struci arhitekta nije teško zaključiti na koga je Rašiti mislio.

„Sramota za omladinu, još veća sramota za neke mlade ekonomiste naše opštine“, napisao je on na Fejsbuku.

Kako je naveo,  „vidimo samo asfalt, samo propale projekte, i projekte koji nas ostavljaju u prošlosti“.

„Sama činjenica da se za sve poljoprivrednike opštine iz sredstava opštine izdvajaju ukupna sredstva u iznosu od preko 60.000 evra, dok se sa druge strane arhitekta iz Vranja, toliko promoviše zbog dobijanja dva projekta za zemljoradničke zadruge u vrednosti od preko 130.000 evra i to samo za dvoje građana koji upravljaju ovim zadrugama, je za žaljenje“, kaže Rašiti.

Dodao je da je zadovoljan subvencijama i donacijama koje stignu u Bujanovac, ali pita zašto u opštini nema posla za mlade ekonomiste.

„Gde su ekonomisti u  Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, kojom upravlja arhitekta? Gde su ekonomisti dok dokumentaciju preduzeća prilikom učešća na javnim pozivima za subvencije kontroliše arhitekta?“, pita Rašiti.

On podseća da je samo ovog meseca održano pet sajmova privrede:

„Gde su opština i arhitekta iz Vranja, koji ne razmišljaju o preduzetnicima, kada znamo da nekoliko biznismena koji su ostali predstavljaju jedinu nadu za razvoj naše opštine? Ali ne,  nisu tu, jer misle samo na asfalt i pisanje projekata jer je tu najveća korist“, naveo je on.

Zaključio je da je opštini  potreban menadžment da upravlja na osnovu zdravih ekonomskih principa, a ne pravnici i arhitekte.

 




One thought on “Rašiti: Bujanovačku ekonomiju ne može da vodi arhitekta iz Vranja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *