Joca Stručnjak, Joca Radikal, Joca Naprednjak, Joca …

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. novembar 2021. Jovica Stojmenović, u Bujanovcu i šire poznat kao Joca Radikal, dugogodišnji lider Opštinskog odbora Srpske Radikalne stranke (SRS) i narodni poslanik u nekoliko mandata, odnedavno je postao član Srpske napredne stranke (SNS). Promena stranke Stojmenoviću je, po sopstvenom priznanju, donela i zaposlenje u Elektrodistribuciji.

Transformacija iz Joce Radikala u Jocu Naprednjaka, po njemu samom, nije ništa radikalno, već logično. I napredno.

No, on ne vidi ništa čudno u tome što je tek posle 13 godina „promenio jato“, u isto vreme kao kragujevčanka Nataša Jovanović.

-Ja sam radikale napustio 2018. godine. Nije to ništa „preko noći“. Jednostavno su se stvari tako sklopile, većina mojih prijatelja radikala su tamo prešli, tako da sam ja praktično ostao sam u Bujanovcu. Sada sam tu da pomognem – objašnjava Stojmenović.

Trenutno stanje u SRS nije želeo da dalje komentariše.

Na prelazak u redove naprednjaka ga niko nije prisiljavao, naglašava, već je tu da pomogne.

Po njegovim rečima, u Distribuciji je zaposlen na privremenim i povremenim poslovima, odnosno samo do kraja godine, a taj angažman nema veze sa naprednjacima.

-Ako narod želi da zna – nisam dobio posao za stalno. Ja imam 63 godine i nemam neke velike ambicije po tom pitanju. Nema nikakve velike tajne, samo ne bih o privatnim stvarima – kaže on.

Privatan je i njegov odnos sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem.

Naime, bliskost Stojmenovića i Udovičića bila je više nego očigledna tokom nedavne ministrove posete Bujanovcu tokom koje je Joca, kako ga je oslovljavao Udovičić, zasenio sve ostale lokalne naprednjake u njegovoj pratnji.

-Ne mogu to da komentarišem, iako znam da je to jedna od glavnih tema poslednjih par dana – rekao je Stojmenović, ne želeći da odgovori ni na naše pitanje da li Udovičića poznaje od ranije.

Jovica Stojmenović nije vaterpolista, ali dobro pliva.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *