Gruzijci švercovali parfeme, uhvaćeni na prelazu Prohor

Bujanovac, 26. novembar 2021. (foto UC) – Na graničnom prelazu Prohor Pčinjski trojica državljana Gruzije sprečena su da prošvercuju 70 originalnih parfema vrednih 5.500 evra.

“Na putu ka Gruziji, pokušavajući da nađu najpogodniju rutu za povratak, obišli su gotovo pola Evrope, da bi se na kraju našli na ulazu prelaza Prohor Pčinjski iz pravca Severne Makedonije”, kažu u Upravi carina.

Kako navode, carinici sa tog prelaza su im postavili uobičajno pitanje da li imaju nešto da prijave, ali su sva trojica putnika iz automobila “Citroen C5“ francuske registracije, rekla da sa sobom nose samo lični prtljag.

“Međutim, tokom detaljnog pregleda prtljaga, utvrđeno je da se u torbama sa ličnim stvarima nalazi i 70 originalnih parfema, toaletnih voda i gelova za tuširanje mnogih poznatih robnih marki (“Gucci“, “Chanel“ “Prada“, “Bvlgari“, “Burberry“, ukupne vrednosti oko 5.500 evra”, saopšteno je Uprave carina.

Putnici su tada pokušali da opravdaju svoj postupak rekavši da su parfemi namenjeni za poklon porodici i prijateljima u Gruziji, gde se vraćaju iz Francuske u kojoj su bili na privremenom radu.

Otkriveni parfemi privremeno su zadržani do okončanja hitnog prekršajnog postupka koji je protiv pomenutih stranih državljana pokrenut pred nadležnim sudom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *