Obezbeđen novac za “pauk” vozilo, ali postoji razlog zašto ga u Bujanovcu još uvek nema

Piše D.Stošić

Bujanovac, 26. novembar 2021. – Postoje i plan i izdvojena sredstva, oko 2,5 miliona dinara, za nabavku “pauk” vozila, ali ono što za sada predstavlja smetnju jeste prostor za smeštaj tih vozila i to zavisi od elemenata koje trenutno ne možemo ispuniti, rekao je za Bujanovačke direktor JP “Komunalac” Ruždi Halili.

Dodaje da je neophodan zaštićeni prostor kako bi vozila, kada se sklone zbog nepropisnog parkiranja bila smeštena negde gde će biti čuvana i neoštećena dok se vlasnik ne pojavi radi preuzimanja.

– U suprotnom bi parking služba odgovarala za eventualnu štetu od vremenskih nepogoda ili sličnog, naglasio je direktor

Pored dobijanja posebnih dozvola za funkcionisanje “pauk” službe, za čije dobijanje postupak još nije započet, cilj je, kako kaže Halili, da se stvore uslovi kako bi “pauk” dobro funkcionisao.

– Što se tiče automobila koja se nepropisno parkiraju, mi imamo mogućnost da pozovemo vranjsku “pauk” službu jer imaju licencu za taj posao, dodaje Halili

Na pitanje Bujanovačkih zašto do sada nije bilo reakcije, ostali smo uskraćeni za odgovor.

Da bi specijalno “pauk” vozilo rešilo problem nepropisnog parkiranja u Bujanovcu, kaže nam i Naim Redžepi, šef Parking službe.

Kao uslužna firma u sastavu JP “Komunalac”, kako kaže, Parking servis je nadležan za održavanje obeleženih parking mesta i naplatu parkiranja na tim mestima, a zašto nema specijalnog “pauk” vozila je, pre svega, pitanje za lokalnu samoupravu.

-Za vozila koja su van obeleženih mesta za parkiranje nadležna je policija. Kontrolori parking servisa ne mogu da napišu kaznu, da stave doplatnu kartu, niti mogu da slikaju to vozilo. Naša odgovornost su samo obeležena parking mesta, dodaje Redžepi

Uklanjanje vozila koja nisu u voznom stanju sa javnih površina i kolovoza, takođe nije u nadležnosti Parking servisa, već je, kako kaže, za to odgovorna policija ili opštinska komunalna inspekcija koje imaju pravo da nalože uklanjanje takvih vozila.

Bujanovac, poput drugih gradova, nema vozilo koje odnosi nepropisno parkirane automobile, tzv. “pauk” vozilo, i to u uslovima kada je sve veći broj automobila na ulicama, kada nema javne garaže i kada vozači vozila parkiraju po principu “ko kako stigne”, bez ikakvog reda i bez poštovanja propisa o  parkiranju.

Bujanovačke su više puta objavljivale fotografije nepropisnog parkiranja, a na ovaj problem naši čitaoci redovno upozoravaju.

O nepropisnom parkiranju u gradu naš portal je pre desetak dana uputio pitanja i Policijskoj upravi u Vranju, odeljenje  Saobraćajne policije, međutim do danas odgovora nema.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *