Kolege i prijatelji oprostili se od Saše Babačka

Foto: G. Mitić/Vranjenevs

Bujanovac, Vranje, 29. novembar 2021.- Od preminulog novinara i glumca vranjskog teatra Saše Stojkovića Babačka u nedelju ujutro su se na komemoratvinom skupu u sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju oprostili prijatelji i kolege, izražavajući najdublje saučešće Stojkovićevoj porodici i rodbini.

Uspomene na višedecenijske glumačke dogodovštine sa Stojkovićem u vranjskom teatru evocirao je glumac Aleksandar Mihajlović Klinčar, zamolivši okupljene na kraju obraćanja da na večni počinak aplauzom isprate, kako je rekao, „ljudinu i velikog čoveka“, prenosi Vranjenews.

Na Stojkovićev novinarski rad osvrnuo se urednik Bujanovačkih Nikola Lazić, nekadašnji urednik „Vranjskih“, koji je sa Sašom Babačkom u redakciji ovog nedeljnika proveo 15 godina.

„Nisu te voleli ni razumeli oni koji to nisu ni zaslužili. Kao da nisu znali sa kim imaju posla. Zato tamo gore budi ponosan što si bio neprijatelj besprizornicima“, kazao je između ostalog Lazić.

Stojković sa Nebojšom Dugalićem u Čehovljevom Paviljonu br. 6 (Foto Vranjenews)

Novinar OK radija Dejan Ristić podsetio je na trag koji je Stojković ostavio kao urednik ove medijske kuće u kojoj je program uređivao dvadesetak godina.

Saša Stojković Babačko sahranjen je u nedelju na Šapranačkom groblju u Vranju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *