Arifi: Opštinske službe nisu nadležne za probleme Žuželjičana sa vodom, neka tuže „Komunalac“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. novembar 2021. Za buster pumpu namenjenu selu Žuželjica, koja je neophodna kako bi se prekinula višegodišnja agonija meštana zbog katastrofalnog vodosnabdevanja, Opštinsko veće Bujanovca izdvojilo je u ponedeljak dodatnih 600.000 dinara. Istovremeno, žalba koju su Žuželjičani podneli zato što nemaju vodu za piće odbijena je sa obrazloženjem da Opština nije nadležna.

-Oni se žale što nemaju vodu određeni period tokom leta. Međutim, meštani sela, kao korisnici usluga Javnog preduzeća „Komunalac“, imaju ugovor sa komunalnim preduzećem, tako da je za ovo nadležan Osnovni sud u Bujanovcu, a ne opštinske službe. Mogu da pokrenu spor pred sudom, da tuže „Komunalac“ – rekao je na sednici predsednik opštine Nagip Arifi.

Inače, prijavu meštana je najpre odbacilo opštinsko Odeljenje za inspekcijske poslove, proglasivši se nenadležnim, a to rešenje je Opštinsko veće potvrdilo, odbacujući žalbu meštana koja je usledila.

Da će u Žuželjici biti instalirana buster stanica najavio je još u februaru ove godine direktor JP „Komunalac“ Ruždi Halili.

Za ovu namenu u opštinskom budžetu su bila opredeljena 3,4 miliona dinara.

Zbog čega se u ponedeljak iz budžetske rezerve izdvojilo još 600.000 dinara niko od nadležnih nije obrazložio.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *