Sulejmani prebačen u vranjsku bolnicu

Bujanovac, 30. novembar 2021. (foto MSP) – Preševljanin Ljuljzim Sulejmani, koji je preživeo tešku saobraćajnu nesreću u Bugarskoj kada je u požaru u autobusu život izgubilo 46 osoba, stigao je u ponedeljak u Srbiju i nastaviće lečenje u Vranju.

Sulejmani je za Tanjug izjavio da je nesreća bila strašna i da je zahvalan Bogu što je među sedam osoba koje su preživele.

-Zahvaljujem doktorima iz bugarske bolnice koji su nas dobro primili i negovali i zahvaljujem ambasadoru Joviću što me je posetio u bolnici i doveo u Srbiju. Hvala i Srbiji i bolnici u Vranju što su me dobro dočekali – rekao je Sulejmani.

Njegov otac Alija Sulejmani zahvalio je ambasadoru Srbije u Bugarskoj Željku Joviću koji se, kako je rekao, maksimalno potrudio i u svakom trenutku bio uz porodicu.

On je izrazio saučešće porodicama stradalih.

Dr Saša Ðorđević iz Zdravstvenog centra Vranje izjavio je da je Sulejmani primljen na odeljenje hirurgije u stabilnom opštem stanju i sa zadovoljavajućim lokalnim nalazom.

Dodao je da je pacijent dobro podneo vožnju iz Sofije i izrazio nadu da će u narednim danima otići kući.

Ambasador Srbije u Bugarskoj je ranije danas u Sofiji razgovarao sa Sulejmanijem i njegovim bratom i ocem.

-Sulejmani je otpušten iz bolnice Pirogov u Sofiji i ušli smo u Srbiju. Uz veliku asistenciju Ministarstva zdravlja Srbije, i po nalogu ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića, Ambasada Srbije u Sofiji je organizovala prebvacivanje Sulejmanija iz bolnice u Bugarskoj u Zdravstvenoi centar Vranje – rekao je Jović.

Dodao je da će Sulejmani u Vranju, shodno zdavstvenim protokolima ostati na kraćim kontrolama, te da se nada da će uskoro biti kod kuće sa svojim najmilijima.

-Želim mu brz oporavak, da brzo bude sa svojom verenicom koja je takođe danas otpuštena iz bolnice, da nastave zajednički život sa osmehom i da što pre zaborave šta se desilo -rekao je Jović.

Sulejmaniju je izgoreo pašos, te mu je Ambasada u Sofiji izdala putni list da može da se vrati kući, u Srbiju.

Najmanje 46 osoba je poginulo u saobraćajnoj nesreći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, prošle srede.

Do nesreće je došlo kada se zapalio autobus sa severnomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *