Saša Arsić: Bujanovački naprednjaci zaduženi za haos u Hanu

Bujanovac, 2. decembar 2021. Šef bujanovačkog odbora i regionalni koordinator Narodne stranke Saša Arsić tvrdi da su članovi Srpske napredne stranke iz Bujanovca dobili zadatak da u subotu u Vladičinom Hanu „izazovu haos“ tokom građanskih protesta protiv Rio Tinta i Zakona o eksproprijaciji.

“Aktivisti SNS i plaćenici iz Bujanovca zaduženi su za provokacije u Vladičinom Hanu”, kaže Arsić.

On je naveo i da tačno zna o kojim se Bujanovčanima radi, navodeći njihove inicijale.

Dodao je da će u Vranje ići provokatori iz Hana i Leskovca – “i tako u celoj Srbiji”, kako kaže.

“Kao da im nije dosta nasilja pa su za zakazane proteste i blokade puteva organizovali svoje batinaše da isprovociraju sukobe. Presreli smo neke informacije i instrukcije po kojima se jasno vidi da policija i BIA zajedno sa vrhom vlasti spremaju nova hapšenja i batinanje ljudi na protestima. Formirano je više ekipa. Jedna će da mirno ometa protest, druga da izaziva incidente. Gađaće  jajima, vodom. Jedna ekipa je spremna da uleti i bije. Pokušaće i automobilima da  provociraju. Žene su posebna ekipa koja ce da se svađa, samo da bi isprovocirali reakciju, a onda da policija privodi učesnike protesta, a ne inicijatore. To je njihova režija za subotu”, navodi se u saopštenju.

Kakav je odnos vlasti prema građanima “koji su ustali da mirnim protestima iskažu nezadovoljstvo zbog zakona o eksproprijaciji”, kako kaže Arsić, već se videlo.

“Da je nasilje uzelo maha u naprednjačkim redovima građani Srbije su mogli da vide kada je na mirne građane po naređenju velikog vođe krenuo bager i kada su motkama i čekićima udarali nezadovoljne građane. Predsednik tvrdi da su čekići bili gumeni, a motke su valjda bile od papira. Takvim izjavama se smeje u lice građanima koji su ustali da mirnim protestima iskažu nezadovoljstvo zbog zakona o eksproprijaciji, koji će ukoliko bude donet biti omogućeno bilo kome bilo kada da kupi milom ili silom svaki deo naše Srbije. Predsednik svesno gura narod u građanski rat. Pa zar je zabranjeno da neko drugačije misli i da to slobodno kaže. Zar je zabranjeno da se to nezadovoljstvo i neslaganje iznese javno na protestima. Treba li da ćutimo dok se Rio Tinto sprema da zagadi pola Srbije? Treba li da dozvolimo da našu dedovinu može da kupi ko i kad poželi?”, pita Arsić.

Poručio je da “motka ima dva kraja” i da to treba da znaju svi.

“A znamo i sve osobe koje su planirane da ometaju proteste tako da gospodo iz policije i BIA nemojte misliti da nećemo obelodaniti sve građanima Srbije”, zaključuje šef Narodne stranke u Bujanovcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *