Trg dobija novogodišnju dekoraciju, ali građani ne znaju ko je dobio posao vredan milion dinara

Piše D. Stošić

Bujanovac, 8. decembar 2021. –Novogodišnje ukrašavanje gradskog trga u Bujanovcu uveliko je počelo, ali građani i dalje ne znaju koliko će ih sve to koštati, da li planiranih million dinara ili manje, kao ni koja firma je dobila posao.

Od nadležnih u lokalnoj samoupravi nismo uspeli da saznamo ni da li je, kako predviđa Zakon o javnim nabavkama (član 51), sproveden otvoreni postupak prema kome je “naručilac dužan da u otvorenom postupku objavi javni poziv”.

Radi se, naime, o nabavkama vrednosti ispod 10 miliona dinara, gde je Otvoreni postupak “postupak u kome svi zainteresovani privredni subjekti mogu da podnesu ponudu”.

U potrazi za ovom informacijom nije od pomoći ni opštinski sajt, na kome je rubrika „javne nabavke“ prazna.

Na ova, ali i pitanja koja je firma zadužena za dekoraciju, kolika je vrednost ugovora, i koje nove ukrase ćemo videti tokom praznika, naš portal je naišao na ćutanje nadležnih u lokalnoj vlasti.

Abedin Raćipi, šef Službe za javne nabavke, potvrdio je za naš portal da je sproveden postupak javne nabavke, ali nije precizirao vrednost ugovora, ko je izvođač, kao ni šta građane očekuje na trgu tokom praznika.

On nas je uputio da odgovore potražimo kod načelnika Opštinske uprave, Nasima Redžepija, koji najpre nije bio dostupan  zbog sastanka, a do objave ovog teksta nije odgovarao na pozive i poruke Bujanovačkih.

Šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi ranije je za Bujanovačke rekao da će gradski trg biti ukrašen od sredine decembra do posle Božića, i da će možda biti utrošeno manje od planiranih million dinara.

Ni on, međutim, nije mogao da nam odgovori koja je firma dobila posao dekoracije i po kojoj ceni, već nas je uputio na Abedina Raćipija, šefa Službe za javne nabavke.

Ono što je jedino izvesno je, sudeći prema onome što smo danas videli, da će trg zaista zasijati punim sjajem, sa velikom jelkom ispred Doma culture.

Bujanovačke će narednih dana nastaviti da insistiraju na odgovorima od javnog interesa: Koliko će sve to koštati građane i kome je lokalna vlast dodelila posao prema najavama vredan million dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *