Marko i Lazar u akciji za bujanovačke mališane

Marko Petković

Bujanovac, 14. decembar 2021. – Mladi bujanovački volonteri i aktivisti Marko Petković i Lazar Lazarevski pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi deci iz socijalno ugroženih porodica obezbedili novogodišnje paketiće i pozivaju sve Bujanovčane da im se priključe.

– Cilj ove akcije je da obradujemo decu koja idu u vrtić, a čiji roditelji možda nemaju dovoljno sredstava da kupe ili sami naprave novogodišnji paketić. Nova godina je za svu decu najradosniji praznik  –  kaže za naš portal Marko Petković, jedan od organizatora humanitarne akcije.

Dodaje da je ideja akcije da se napravi što veći broj paketića i da se što više dece obraduje, ali će to, kako kaže, zavisiti od samih građana i njihovih mogućnosti.

– Ovo je lep način da još jednom pokažemo da smo solidarni i humani. Svako od nas može da izdvoji i da donira kesicu smokija, plazme, neku igračku, olovku, svesku – kaže Marko.

Kutije za prikupljanje slatkiša, grickalica, igračaka i školskog pribora, kako kaže, biće postavljene na par lokacija u gradu.

Kao deo humanitarne akcije predviđeno je druženje na gradskom trgu u Bujanovcu 20. i 21. decembra od 12 do 14 časova kada će pojedinci moći da doniraju sadržaje za paketiće.

Istovremeno, pozivaju sve bujanovačke privrednike da se priključe ovoj humanitarnoj akciji i svojim donacijama doprinesu dečijoj radosti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *