Pajaziti: Arifi je odgovoran što mladi odlaze iz Bujanovca

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 14. decembar 2021. – Predsednik opštine Nagip Arifi je najodgovorniji za odlazak mladih uz Bujanovca, a njegova izjava  o odlasku mladih iz Bujanovca zbog nepriznavanja kosovskih diploma je čisto skidanje odgovornosti, rekao je za naš portal Arber Pajaziti, šef bujanovačkog odbora Alternative za promene.

Pajaziti je dodao da je predsedniku Arifiju ovo četvrti mandat na vlasti, a da se ništa nije uradilo po pitanju omogućavanja mladima da ostanu i da rade u Bujanovcu.

– Odavde odlaze i mladi koji su fakultet završili u Tirani ili Tetovu, čije su diplome priznate. Nije nepriznavanje diploma problem – navodi Pajaziti.

Ističe da je zbog nemogućnosti zaposlenja evidentan i odlazak zanatlija.

Pajaziti je naglasio da određeni broj mladih koji se odluči za studiranje na Kosovu tamo i ostane, a da za odlazak u inostranstvo nepriznavanje diploma sigurno nije glavni uzrok.

Kako su Bujanovačke ranije danas javile, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi sastao se u Prištini sa kosovskim premijerom Albinom Kurtijem, gde su, između ostalog, razgovarali i o problemu nepriznavanja kosovskih diploma.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *