Otkazana poseta kosovske ministarke Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. decembar 2021. Kosovska ministarka Donika Gervala neće danas posetiti Bujanovac kako je isplanirano pre nekoliko dana, potvrdio je našem portalu predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa. On kaže da ne zna razlog za otkazivanje posete, odnosno da li je Beograd sprečio još jednog predstavnika vlasti u Prištini da dođe u Bujanovac.

Po nezvaničnim informacijama, ovoga puta to nije bio slučaj i ministarka spoljnih poslova je imala dozvolu srpskih vlasti da poseti Bujanovac.

-Zaista ne znam šta je razlog za otkazivanje posete, niti da li je ministarka dobila dozvolu, to sada čujem od vas. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem je da posete neće biti, a bili su planirani sastanci u Opštini i Nacionalnom savetu, kao i obilazak Preševa – kaže Mustafa.

Komentarišući, kako je rekao, još jednu otkazanu posetu kosovskih zvaničnika, Mustafa kaže da je očigledno da Vladi Srbije smetaju isključivo posete Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

-Vladi Srbije nije problem da ministri Vlade Republike Kosovo borave u Beogradu u okviru regionalnih inicijativa. Nije problem ni kad su kosovski ministri Srbi i oni mogu da idu bilo gde u Srbiji, ali je problem kad članovi Vlade Kosova treba da posete Albance u Bujanovcu, Preševu i Medveđi – kaže Mustafa.

Inače, danas su direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petru Petkoviću institucije u Prištini ponovo zabranile da poseti Kosovo, preneo je Tanjug.

Ovo je šesti put od početka godine da je Petkoviću zabranjen ulaz na Kosovo.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *