Žbevac nedelju dana bez vode

Bujanovac, 16. decembar 2021. (foto arhiva) – Meštani Žbevca sedmi dan su bez vode iako su nadležni u JP “Komunalac” najavili da će kvar na vodovodnoj mreži biti otklonjen još u utorak. Na pozive Bujanovačkih nisu odgovorili direktor Ruždi Halili i tehnički direktor Semija Aliji.

Ogorčeni Žbevčani tvrde da vode nema zbog kvara na pumpi na izvorištu, a ne zbog pregorelog kabla kako kažu u “Komunalcu”.

-Nadležni lažu da je kabl problem i da čekaju Distribuciju. Ne mogu da verujem da se već nedelju dana kvar ne rešava. Izgorela je pumpa na izvorištu i zato nema voda – kaže meštanin za Bujanovačke.

Dodaje i da niko u komunalnom preduzeću ne zna kada će problem biti rešen.

Bujanovačke su pokušale da dođu do odgovora od nadležnih iz komunalnog preduzeća, ali bezuspešno.

-Ja mislim da oni i ne dolaze više, ne pokušavaju da reše problem. To je Komunalac, vodu plaćamo kao ispravnu, a i kad je ima neispravna je. Kad god je neki kvar mi se načekamo da se otkloni. U selu imamo školu i vrtić, a skoro nedelju dana smo bez vode – kaže jedna Žbevčanka.

Podsetimo, tehnički direktor Semija Aliji je u utorak (14. decembar) za Bujanovačke rekao da se radi na lociranju i otklanjanju kvara i da će se vodosnabdevanje sela normalizovati u toku dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *