Kompletna rekonstrukcija škole „Sveti Sava“ sredstvima nemačke banke

Bujanovac, 18. decembar 2021. Srednja škola „Sveti Sava“ u Bujanovcu biće potpuno renovirana, a vrednost radova je, kako je ranije objavio naš portal, 92,5 miliona dinara.

“Đaci Bujanovca će učiti u kompletno renoviranoj školi „Sveti Sava“, poručila je državna sekretarka u Ministarstvu rada Stana Božović.

Ona je najavila realizaciju 25 infrastrukturnih projekata izgradnje, rekonstrukcije i adaptacije objekata u Srbiji kroz program “Polis – Podrška lokalnoj infrastrukturi Srbije“, među kojima je i bujanovačka škola, navodi se na sajtu ministarstva.

Program sprovode Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, uz podršku nemačke razvojne banke u Srbiji KFW.

Iz fonda nemačke banke se finansira i kompletna rekonstrukcija Osnovne škole Branko Radičević.

Ukupna vrednost Programa je 21 milion evra i zajednički se finansira od strane vlada Savezne Republike Nemačke i Republike Srbije.

Među gradovima i opštinama koji će imati direktne benefite su i Šid, Subotica, Beočin, Surdulica, Vladičin Han, Vranje, Dimitrovgrad, Žabari i Leskovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *