Rekonstrukcija škole „Sveti Sava“ najverovatnije u aprilu, zavisi od Opštine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. decembar 2021. Kompletna rekonstrukcija Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu trebalo bi da počne aprila ili maja meseca sledeće godine, kaže direktorka škole Biserka Jović.

Ona je naglasila da će tačan datum početka radova zavisiti od Opštine koja treba da sprovede sve neophodne procedure i tendere, ali da ima naznaka da se radi o periodu april-maj.

-Do tada treba obaviti postupak tendera, izbora nadzornog organa i ukoliko ne bude nekih zastoja očekujemo da se tada počne. Tako bi mogli da iskoristimo i period letnjeg raspusta kako bi izbegli ili sveli na najmanju meru dislokaciju škole tokom radova – kaže direktorka.

 Kako je ranije objavio naš portal, za rekonstrukciju škole je izdvojeno 92,5 miliona dinara.

 “Đaci Bujanovca će učiti u kompletno renoviranoj školi „Sveti Sava“, poručila je prošle nedelje državna sekretarka u Ministarstvu rada Stana Božović. najavljujući realizaciju 25 infrastrukturnih projekata izgradnje, rekonstrukcije i adaptacije objekata u Srbiji kroz program “Polis – Podrška lokalnoj infrastrukturi Srbije“, među kojima je i bujanovačka škola.

Program sprovode Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, uz podršku nemačke razvojne banke u Srbiji KFW.

 Iz fonda nemačke banke se finansira i kompletna rekonstrukcija Osnovne škole “Branko Radičević”.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *