Marko i Lazar iz Bujanovca paketićima obradovali 70 mališana za Novu godinu

Piše D.Stošić

Bujanovac, 27. decembar 2021. – Sedamdeset novogodišnjih paketića podeljeno je danas mališanima iz Bujanovca i okolnih sela zahvaljujući humanitarnoj akciji mladih Bujanovčana Marka Petkovića i Lazara Lazarevskog.

Kako su Bujanovačke nedavno pisale, akcija je pokrenuta sa ciljem da se deci iz socijalno ugroženih porodica obezbede paketići.

Desetak dana je bilo potrebno da ovi mladi Bujanovčani pokrenu akciju, prikupe i podele poklone i tako obraduju decu čiji roditelji nisu u mogućnosti da kupe ili sami naprave novogodišnji paketić.

– Presrećan sam što smo za tako kratko vreme uspeli da napravimo 70 paketića za decu i da im ulepšamo novogodiišnje praznike. Zahvalni smo svima koji su podržali našu akciju i nadamo se da će sledeće godine biti mnogo bolje, kaže nam Marko Petković.

Dečiji osmeh, radost i sreća koja se mogla videti kod dece je,  kako kaže, nešto što se “ne zaboravlja”.

– Paketići je podelio Deda Mraza lično i zaista je bila super atmosfera. Kao znak zahvalnosti mališani su nam priredili program, pevali su pesmice i zajedno smo uživali. Jedno predivno iskustvo za sve nas, dodaje Marko.

Osim u bujanovačkom vrtiću “Naša radost” , novogodišnji paketići su podeljeni i u odeljenjima u selima Rakovac, Levosoje, Ljiljance, Lopardince, Karadnik i Srpska Kuća.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *