Mitrović: Dolazimo u parlament da pitamo albansku vlast zašto budžetom diskriminiše Srbe

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. decembar 2021. „Analiziraćemo predlog budžeta opštine Bujanovac za 2022. godinu, a ako je zaista takav kao što su objavili mediji onda se radi o klasičnoj diskriminaciji Srba i doći ćemo u Skupštinu da na to ukažemo“, poručio je šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović.

On je naglasio da će o prekidu bojkota lokalnog parlamenta, što je Bujanovačkim već najavljeno nezvanično, zajednički odlučivati svi srpski odbornici, njih 13, sa liste Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS).

Predstavnici srpske zajednice ne učestvuju u radu Skupštine od konstituisanja pre više od godinu dana, iz protesta zbog formiranja „svealbanske“ vladajuće većine.

-Kada dobijemo materijal za Skupštinu i analiziramo predlog budžeta donećemo odluku da li ćemo ići na sednicu. Ako je budžet diskriminatorski sigurno je da ćemo otići da pitamo lokalnu vlast zašto diskriminiše srpsku zajednicu u opštini Bujanovac i koji je razlog za ovakvo ponašanje prema Srbima koji žive na ovim prostorima – rekao je Mitrović za Bujanovačke u ponedeljak.

Naglasio je da ovo ne bi bio prvi put da albanska vlast diskriminiše Srbe.

Po njegovim rečima,  budžet za ovu godinu nije bio ništa bolji.

Očekuje se da poslednja sednica bujanovačke skupštine u ovoj godini, na kojoj će se raspravljati o budžetu, bude održana u sredu (29. decembar).

O predlogu budžeta koji je Opštinsko veće odobrilo u subotu,  Bujanovačke su već pisale.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *