Korona presek: Od početka epidemije 2.594 slučaja u Bujanovcu

Piše: D. Stošić
Bujanovac, 28. decembar 2021. – Od početka epidemije na teritoriji opštine Bujanovac od kovida su obolela 2.594 meštana.

Tokom decembra u bujanovačkoj Kovid ambulanti je obavljeno 1.989 pregleda od kojih je potvrđen 41 slučaj kovid infekcije, što u odnosu na novembar, kada je obavljeno 2.350 pregleda i registrovan 141 novooboleli, ukazuje na poboljšanje epidemiološke situacije.

Prema rečima dr Daliborke Pavlović, direktorke Doma zdravlja u Bujanovcu, decembar je mesec sa drastično manjim brojem kovid pregleda i novoobolelih u odnosu na prethodne mesece, ali je još uvek rano za opuštanje.

– Iako smo u stabilnijem epidemiološkom periodu daleko smo od neke normalne situacije – rekla je direktorka.

Dodaje da je cirkulacija virusa i njegovo prisustvo među stanovništvom evidentno, nezavisno od smanjenja broja pregleda i novozaraženih.

– S obzirom na dolazak ljudi iz inostranstva za predstojeće praznike, posledice ćemo videti tek u januaru, tako da definitivno nema prostora za opuštanje – naglašava dr Pavlović.

Podsetimo, u kovid ambulanti je tokom oktobra obavljeno 3.375 pregleda, dok je sa pozitivnim nalazom registrovano ukupno 258 osoba.

Septembar je mesec kada su oboreni svi rekordi od početka pandemije kovid-19 i kada je ukupan broj pregleda iznosio 3.621, dok je kovid infekcijom bilo zaraženo 322 pacijenata.

Kako je naš portal ranije danas javio, Bujanovac je peti dan bez kovid pozitivnih.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *