Izglasan budžet Bujanovca, svi predlozi Srba odbijeni

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. decembar 2021. Budžet opštine Bujanovac za 2022. godinu – za srpske odbornike „diskriminatorski“, a za albansku vladajuću većinu „u skladu sa mogućnostima“ – usvojen je danas nakon više od 5 sati rasprave u Skupštini.

Sve predloge opozicionih stranka, i srpskih i albanskih (Alternativa), vlast je odbacila.

Zbog budžeta vrednog rekordne 2,01 milijarde, o čemu su Bujanovačke već pisale opširno, šefovi koalicija oko SNS i SPS, Nenad Mitrović i Stojanča Arsić, prekinuli su bojkot parlamenta i došli na sednicu da bi ukazali na diskriminaciju Srba.

Predlog šefa naprednjaka Mitrovića da se opštinski čelnici i predstavnici Srba povuku sa sednice i održe sastanak kako bi pronašli rešenje za raspodelu novca u skladu sa principom 60 odsto za albansku zajednicu i 40 odsto za srpsku, vladajuća većina nije prihvatila.

Odbijen je i njegov predlog da se 24 miliona dinara namenjenih za subvencije preduzetnicima prebaci na infrastrukturne projekte u srpskim sredinama.

Mitrović je najavio da će se zbog ovakvog budžeta od danas koristiti svim političkim sredstvima kako bi sa vlasti srušio predsednika opštine Nagipa Arifija.

Predsednik opštine je rekao da budžet nije idealan, ali da je kreiran u skladu sa mogućnostima opštine.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *