FK BSK: Podizanje iz pepela

Piše: M. Janjić

Bujanovac, 31. decembar 2021. Posle 12 godina bez mlađih kategorija, bujanovački Fudbalski klub BSK danas okuplja više od 100 mališana, a prema rečima direktora kluba Bobana Stojanovića, biće ih sve više, jer je interesovanje veliko.

Ideja o vraćanju u život najstarijeg sportskog kluba u opštini došla je sa sadašnjim direktorom kluba, kome su se kasnije pridružili i treneri Nikola Stanković i Miloš Dimitrijević.

-Krenuli smo početkom godine sa okupljanjem dece, a prvobitna ideja je bila  da oformimo tim od trideset dečaka koji bi učestvovali u RIS ligi, međutim interesovanje je bilo toliko veliko da smo posle nekoliko treninga već brojali više od 100 dece – kaže za naš portal trener Miloš Dimitrijević.

On je naglasio da su već u avgustu dečaci iz starije grupe krenuli da se takmiče u RIS ligi, koja je sastavljena od najboljih ekipa istočnog regiona, na šta su izuzetno ponosni.

-Uspešno smo završili prvi deo sezone i sada se aktivno spremamo za  drugi deo, koji kreće u martu kada očekujemo još bolje rezultate – dodaje Miloš.

Uprava kluba, uz pomoć UNHCR-a i firme “Nektar”, obradovala je juče tridesetoro najmađih članova kluba novogodišnjim paketićima.

-Vrlo smo zadovoljni što smo uspeli da realizujemo podelu paketića uz pomoć prijatelja kluba, jer deci to puno znači, a  u njima je naša budućnost – kaže Stojanović.

On naglašava da posebnu zahvalnost duguje sponzorima Miodragu Milkoviću, direktoru Veterinarske Stanice, Predragu Denčiću, direktoru “Bivode”, “BIG” mesari i Trgovinskoj radnji “LION-M”, jer, kako kaže, bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

-Nadam se da ćemo nastaviti da rastemo kao klub i ređamo uspehe i u novoj 2022. godini –  zaključio je Stojanović.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *