Račun Opštine Bujanovac blokirala MZ Nesalce, ali zaposleni u javnim ustanovama ipak dobijaju plate

Bujanovac, 5. januar 2022.- Sredstva na računu Opštine Bujanovac bila su blokirana 4. januara, prvog radnog dana u 2022, zbog neplaćenog naloga Mesnoj zajednici Nesalce, saznaju Bujanovačke iz nekoliko izvora.

Međutim, iako predsednik MZ Nesalce Basri Veseli nije povukao nalog iz Centralnog registra faktura (CRF), na račun lokalne samouprave legao je novac od poreza na zarade pa će zaposleni u javnim ustanovama do kraja nedelje ipak dobiti platu.

Sredstva Opštine bila su u blokadi zbog duga od 14.000 dinara prema MZ Nesalce.

Prema zakonu, Ministarstvo finansija blokira isplatu poreza na zarade lokalnim samoupravama ukoliko imaju bilo kakva dugovanja na osnovu fakture u CRF.

Naši izvori navode da je predsednik opštine Nagip Arifi uzalud nekoliko dana pokušavao da nekako privoli Veselija da povuče fakturu, što je ovaj uporno odbijao.

Veseli je inače predsednik Demokratske unije Doline (DUA), jedine stranke koja prošlog leta nije postala deo svealbanske koalicije koja je na vlasti u Bujanovcu.

U ovom trenutku može samo da se spekuliše kojim je vratolomijama Arifi uspeo da od države dobije novac od poreza na zarade i deblokira račun za plate u javnim ustanovama.

Očigledno, nešto ne funkcioniše u ovom sistemu ako znamo da Bujanovačke duže od godinu dana ne uspevaju da naplate svoje potraživanje od Opštine Bujanovac koje je stopirao Arifi, iako smo još septembra 2020. prijavili fakturu u CRF.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *