Dr Pavlović: U Bujanovcu blaži oblici kovida

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 11. januar 2022. – Pacijenti kovid ambulante bujanovačkog Doma zdravlja imaju  lakšu kliničku sliku.  Uporne temperature, malaksalost, glavobolja, bolovi u mišićima i kostima i infekcija gornjih disajnih puteva su najčešći simptomi, rečeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja.

Kako je istakla dr Daliborka Pavlović, direktorka Doma zdravlja, pacijenti se javljaju sa lakšom kliničkom slikom i uglavnom se situacija rešava u kovid ambulanti, ali je i evidentan veći broj pregleda u odnosu na period od pre mesec dana.

– Manji je broj bronhopneumonija i manje se pišu uputi za snimanje pluća, jer se virus zadržava u gornjim respiratornim organima. Blaža je klinička slika, ali to ne znači da se treba opuštati – rekla je dr Pavlović.

Ona je naglasila da je vakcinacija, uz buster dozu, i dalje imperativ, a za zaštitu od virusa, koji je široko rasprostranjen u populaciji, trebalo bi držati socijalnu distance, uzdržati se od proslava i nositi masku.

Kako su Bujanovačke ranije danas pisale, na teritoriji opštine došlo je do naglog skoka broja novoobolelih i pogoršanja epidemiološke situacije.

Za 24 sata od kovida je obolelo 14 Bujanovčana, a od početka godine 22.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *