Saša Arsić: Narodna stranka protiv promene Ustava, građani da zaokruže „Ne“

Bujanovac, 13. januar 2022. Na referendumu o promeni Ustava 16. januara građani Srbije treba da zaokruže “Ne”, jer nije tačno da će promena doneti bolje i nezavisnije pravosuđe, poručuju iz bujanovačkog odbora Narodne stranke (NS).

U saopštenju koje potpisuje Saša Arsić, šef odbora i regionalni koordinator  stranke, navodi se da NS ostavlja građanima da odluče da li će izaći na referendum, ali da stranka ne podržava promenu Ustava jer su pravnici  saglasni da predložene promene  neće omogućiti nezavisno, nego će zacementirati jednopartijsko pravosuđe.

-Čak su i pravnici sadašnjeg režima, kao što su Toma Fila i Vladimir Đukanović, protiv promene ustava, ali na žalost danas se Srbiji struka nikad ne sluša, bilo da je reč o Ustavu, bilo da je u pitanju zdravstvo, prosveta ili bilo koji segment života – navodi Arsić.

Dodao je da se danas u Srbiji sluša samo jedan čovek koji se “razume u sve” –  u bolnice, lečenje, rudarstvo, prosvetu, ekonomiju i čiji je Srbija zarobljenik.

-Na referendumu ne učestvuju političke partije nego građani Srbije i ne razumem zašto vladajuća koalicija  tera građane da zaokruže “Da” – kaže Arsić.

 

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *