Novaku ponovo poništena viza za Australiju

Bujanovac, 14. januar 2022. Novaku Đokoviću ponovo je poništena viza za ulazak u Australiju. Ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio je svoje diskreciono pravo i ukinuo je vizu najboljem teniseru sveta.

Ministar je svoju odluku obrazložio javnim interesom.

Federalni  sud je 10. januara 2022. godine je odlučio da se poništi prvobitna odluka o ukidanju vize i presudio u Đokovićevu korist.

“Vlada Skota Morisona je potpuno posvećena zaštiti granica Australije, naročito u vreme pandemije virusa korona. Zahvaljujem zvaničnicima ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije koji rade svakodnevno u interesu Australije“, navodi se u saopštenju, prenosi N1.

Očekuje se da pravni tim srpskog tenisera uloži žalbu na ovu odluku ministra.

Advokati 20-strukog grend slem pobednika nadaju se da bi saslušanje moglo da se održi tokom vikenda i dovrši u nedelju, što bi mu omogućilo Đokoviću da odigra prvi meč na Australijan Openu protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića.

Đokoviću je po dolasku u Australiju ukinuta viza jer navodno nije dostavio dovoljno dokaza za izuzeće od obavezne vakcinacije.

Najbolji teniser sveta žalio se Federalnom sudu, koji je usvojio njegovu žalbu pošto je ustanovljeno da je prvom reketu sveta uskraćena proceduralna pravičnost.

Srbin je potom ušao u Australiju, a prethodnih dana pripremao se za početak grend slema, koji je osvajao devet puta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *