Tončev kažnjen sa 9 meseci van fudbala, kaže da se vodi kampanja protiv njega

Bujanovac, 14. januar 2022. – Ministar  i prvi čovek Fudbalskog saveza istočne Srbije   Novica Tončev kažnjen je zabranom rada u fudbalu na 9 meseci. Njegov sin, predsednik surduličkog Radnika, istom odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, udaljen je na 6 meseci iz fudbala.

Otac i sin Tončev kažnjeni su zbog ulaska u sudijsku svlačionicu na poluvremenu utakmice između Radnika i TSC-a, pišu Južne vesti.

Kazna podrazumeva da ne mogu obavljati funkcije u klupskim organima, udruženjima, savezima, na utakmici i drugim događajima, niti ih zastupati u određenom vremenskom periodu.

Kazna obuhvata i zabranu ulaska u svlačionicu, pristupa klupi za rezervne igrače, klupske i prostorije saveza, što znači da Novica Tončev neće moći da učestvuje u najavljenim izborima u FSS-u.

Nakon izricanja kazne, predsednik Fudbalskog saveza istočne Srbije, najavio je da će se žaliti na tu, kako je rekao, neosnovanu i skandaloznu odluku.

-Ovo mi je prva disciplinska kazna, ali i prijava u sportu i vrlo mi je neprijatno da se kao odgovoran građanin i sportski radnik već 25 godina nalazim u situaciji da odgovaram na iskonstruisane disciplinske postupke – rekao je Tončev.

Tončev je kažnjen po članu 54. Disciplinskog pravilnika FSS-a zbog ulaska u svlačionicu na stadionu Radnika, a kako kaže, ulazak u svlačionicu nije predviđen kao prekršaj nijednim članom u Pravilniku, a pogotovo ne članom 54.

-Iz dostavljene prvostepene odluke kažnjen sam za disciplinski prekršaj najteže vrste i za isti mi je izrečena drakonska disciplinska sankcija. Ovakve kazne dobijaju se za ozbiljne prekršaje koji su jasno definisani – kaže ministar Tončev.

Portal televizije Sportklub objavio je snimak iz VAR sobe, a Tončev priznaje da je greška što je ušao u svlačionicu i da zbog toga treba da odgovara srazmerno težini povrede po Pravilniku.

– Ozbiljni prekršaji nisu imali ovako rigorozne kazne, ali Disciplinska komisija ovde ne odlučuje po Pravilniku, već po nečijim nalozima – rekao je Tončev.

Dodaje da se postupak protiv njega vodi ciljano kako bi bio isključen iz svih aktivnosti FSS-a.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *