Zdravstveni radnici danas dobijaju po 10.000 dinara

Bujanovac, 14. januar 2022. – Zdravstveni radnici u Srbiji danas dobijaju po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, kao znak kontinuirane podrške i zahvalnosti države za sve što čine za svoju zemlju i građane, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Najavio je da je reč o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, u vojno- zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije, ukupno  njih 122.462 zdravstvenih radnika, objavljeno je na sajtu Ministarstva finansija.

Po rečima ministra, podrška države zdravstvenim radnicima je kontinuirana i ogleda se, kako kroz jednokratna davanja, tako i kroz redovna povećanja plata.

Mali je podsetio da su u novembru 2019. godine plate medicinskih sestara povećane za 15 odsto, a lekarima za 10 odsto.

– Kada je počela pandemija korona virusa 2020. godine, jedna od prvih mera koju smo doneli bilo je novo povećanje plata medicinskim radnicima za još 10 odsto. Potom su u novembru iste godine svi zaposleni u zdravstvenim ustanovama dobili jednokratnu pomoć od 10.000 dinara – podsetio je ministar Mali.

Zatim su, dodao je ministar, od 1. januara 2021. godine, zdravstvenim radnicima ponovo povećane plate za 5 odsto, a novo povećanje su imali i od 1. januara ove godine.

Ministar finansija je istakao da će 10. februara po 20.000 dinara dobiti i penzioneri, dok će svi mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina života dobiti po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *