Crveni krst poziva zdrave da daju krv u četvrtak

Bujanovac, 24. januar 2022. –  Crveni krst Bujanovac u četvrtak (27. januar) organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u holu Doma kulture od 9 do 15 sati.

– Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom. Dobrovoljnim davanjem krvi nastavljamo da brinemo za građane kojima je ona neophodna radi lečenja ili izlečenja i time pružamo podršku sistemu zdravstvene zaštite – poručuju iz CK Bujanovac.

Kako navode, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno, a zbog pandemije korona virusom mora se uzeti u obzir i da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju.

Davaoci krvi se mole da ne dolaze da daju krv ukoliko su za poslednjih 28 dana putovali u inostranstvo, imali prehladu, kašalj, kijanje, povišenu telesnu temperaturu ili bili u kontaktu sa osobom koja bi mogla imati simptome infekcije korona virusom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *