Baza Jug: Obuka vojske za obezbeđivanje administrativne linije sa KiM

Bujanovac, 26. januar 2022. (foto MO) – U bazi Jug kod Bujanovca Vojska Srbije se intenzivno obučava za obezbeđivanje administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i kontrolu Kopnene zone bezbednosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako kažu u ministarstvu, obuka na trenažerima i simulatorima predstavlja deo sveobuhvatnih priprema i obuke pripadnika Vojske Srbije za angažovanje u Kopnenoj zoni bezbednosti, pre svega na sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala.

“Stalnom obukom pripadnika Vojske Srbije održava se i unapređuje borbena gotovost za efikasnu realizaciju zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, u saradnji sa drugim organima bezbednosti Republike Srbije i Kforom, kako bi se osiguralo mirno i bezbedno okruženje za sve građane u ovom delu Srbije” dodaje se u saopštenju.

Obuka se realizuje na simulatoru bojišta, medicinskom simulatoru i savremenim trenažerima za gađanje iz pešadijskog naoružanja kojima je opremljen Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije.

Na ovaj način se, uz minimalan utrošak materijalnih sredstava, obezbeđuje visoka obučenost vojnika i starešina za realizaciju vatrenih i taktičkih zadataka u realnom okruženju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *