Potpredsednik DPK: Bolje razmena teritorija nego ZSO

Bujanovac, 26. januar 2022. (foto Lajmi.net) – “Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da se pripoje Kosovu, a sever Kosova Srbiji”, kaže Rame Buja, potpredsednik jedne od najvećih kosovskih stranaka – Demokratske partije Kosova.

Potpredsednik stranke koju je do odlaska u Hag vodio Kadri Veseli zalaže se, kako kaže, za razmenu teritorija sa Srbijom, umesto formiranja Zajednice srpskih opština, prenosi portal Lajmi.net.

-Ako tri opštine na severu imaju izvršna ovlašćenja, nikada neće ostaviti Kosovo na miru. Mogućnost njihove fizičke veze sa Srbijom je veliki problem, dok Čaglavica, Gračanica i  druga mesta ne predstavljaju opasnost. „, rekao je Buja u emisiji „Kontekst“ na ATV.

Po njegovim rečima, još 2001. godine je pokrenuo pitanje razmene teritorija, a o tome je razgovarao i sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta.

-Umesto za ZSO sa izvršnim ovlašćenjima ja sam za razmenu teritorija, tako da se Preševska dolina pripoji Kosovu, a sever Kosova Srbiji – rekao je Buja, inače nekadašnji ministar vlade u Prištini.




One thought on “Potpredsednik DPK: Bolje razmena teritorija nego ZSO

  1. Pravdoljub

    Ti si očito „pobrkao lončiće…“ . . .!?
    Svoje…da daje u zamenu za SVOJE…???
    To NEĆE NIKADA BITI…!!! Ko iole pomisli o tome…biće proklet, anatemisan…i NE bio u njegovoj koži….!!!
    Na KiM…da se uradi popis stanovništva…i SVI oni koji su dosli iz Albanije i Makedonije…da se odmah deportuju u matične države….a da se imovina oduzme…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *