Besplatna obuka za traženje posla i na romskom jeziku

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 31. januar 2022. – Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi besplatne online obuke za nezaposlene “Aktivno traženje posla” i “Put do uspešnog preduzetnika” i to na romskom jeziku.

Obuka za aktivno traženje posla namenjena je nezaposlenim licima koja žele da ovladaju tehnikama traženja posla, pripreme za tržište rada i razgovor sa poslodavcem, dok je obuka “Put do uspešnog preduzetništva”namenjena nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni posao, navodi se u saopštenju NSZ.

Ove online obuke zasnovane su na interaktivnim audiovizuelnim sadržajima i omogućavaju praćenje lekcija tempom koji odgovara svakom pojedincu.

Posebnu novinu, kako stoji u saopštenju, predstavljaju online verzije ovih obuka na romskom jeziku, namenjene nezaposlenim licima romske nacionalnosti.

Svi zainteresovani mogu da prate obuke preko platforme za učenje na daljinu i preko bilo kog uređaja (mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar).

Za bliže informacije nezaposlena lica se mogu obratiti svom svetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ.

Realizacija obuka omogućena je uz podršku globalnog programa Nemačke razvojne saradnje “Migracije za razvoj” koji kod nas sprovodi GIZ.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *