Napušteni objekat ruglo u centru Bujanovca (video: leglo zmija)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 31. januar 2022. – Objekat pored Poštanske štedionice već tri godine stoji nedovršen i predstavlja ruglo u samom centru Bujanovca. Neobezbeđena građevina, unutar koje je gomila bačenog smeća, prizor je na koji građani koji čekaju u redu ispred banke, ali i prolaznici, svakodnevno nailaze.

Bujanovačke su pokušale da od nadležnih u građevinskoj i komunalnoj inspekciji doznaju  da li postoji ikakva šansa za uređenjem tog prostora u centru grada i šta se dešava sa građevinom koja je i leglo zmija, što možete videti u videu na kraju teksta.

Građevinski inspektor Jovica Petrušević rekao je da su radovi stopirani i da je protiv vlasnika, koji je u inostranstvu, podneta krivična prijava.

– Vlasnik je dobio dozvolu za prizemlje, ali ne i za sprat i iz tog razloga su radovi stopirani, a gradilište zatvoreno. Dok se ne pribave odgovarajuće dozvole, radovi ne mogu biti nastavljeni – kaže nam Petrušević.

Petruševiću nije poznato kakva je odluka pravosudnih organa u vezi krivične prijave.

Metin Ramizi, načelnik opštinske inspekcije, naglašava da je služba Komunalne inspekcije zadužena za javne površine i da se njihove nadležnosti ne prostiru i na imovinu koja je u privatnom vlasništvu.

– Pokušaćemo da stupimo u kontakt sa vlasnikom objekta i da nađemo najbolje rešenje za sve zainteresovane strane – istakao je načelnik Ramizi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *