Kovid u Bujanovcu: Obolevaju zdravstveni radnici, padaju rekordi

Bujanovac, 1. februar 2022. –  U bujanovačkoj kovid ambulanti poslednjeg dana januara obavljena su 444 pregleda što je novi rekord od početka epidemije izazvane korona virusom. Još četiri zdravstvena radnika obolela su od kovida, pokazuje najnoviji izveštaj iz Doma zdravlja.

Tokom jučerašnjeg dana kovid infekcija je potvrđena kod 70 meštana, od stotinak testiranih, o čemu su Bujanovačke već pisale.

U kovid ambulanti se poslednjih dana uobičajeno uradi preko 100 antigenskih testova, sa dvocifrenim brojem korona pozitivnih.

U kovid ambulantu tokom januara  javilo se  4135  odraslih pacijenata, 702 deteta, dok je sa pozitivnim nalazom na kovid registrovan ukupno 751 pacijent.

Među rekordna 444 pregleda obavljenih juče 353 su odrasli pacijenti dok je pomoć lekara u dečijoj kovid ambulanti zatražilo 91 dete.

Poređenja radi, u januaru je obavljeno 4.837 pregleda što ukazuje na znatno pogoršanje epidemiološke situacije u odnosu na decembar kada je broj pregleda iznosio 1.989 i kada je registrovan 41 slučaj zaražavanja.

Kako su Bujanovačke ranije pisale, zbog ogromnog pritiska na kovid ambulantu iz ustanove apeluju na strpljenje kod građana i viši prag tolerancije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *