Tončev ponovo deli pare nerazvijenim opštinama

Bujanovac, 2. februar 2022. –  Ministarstvo za razvoj nedovoljno razvijenih opština koje vodi Novica Tončev izdvojilo je 320 miliona dinara za infrastrukturne projekte u nerazvijenim opštinama, u koje spada i Bujanovac.

Na osnovu Uredbe o utvrđivanju Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2022. godinu, u utorak je raspisan javni poziv za lokalne samouprave.

– Kao što sam i obećao, prioritet Kabineta za razvoj nedovoljno razvijenih opština je da, u svakom trenutku, maksimalno uradimo sve što možemo kako bi se poboljšali uslovi za život i rad u nerazvijenim područjima – rekao je ministar Tončev, navode iz ministarstva.

Opština Bujanovac je od ministarstva koje vodi Tončev prošle godine dobila 8,2 miliona dinara namenjenih za kupovinu čistilice ulica i izradu projektne dokumentacije, o čemu su Bujanovačke pisale.

Tončev kaže se u njegovom kabinetu aktivno zalagali da ove godine sredstva budu veća.

Pravo na podnošenje prijave projekata imaju lokalne samouprave koje spadaju u red izrazito nedovoljno razvijenih opština, a u Srbiji su takve  44, i moći će da projektno konkurišu za sredstva koja će im omogućiti realizaciju određenih programa.

Kriterijumi za ocenjivanje prijave projekata biće održivost projekta, broj potencijalnih korisnika obuhvaćenih projektom, sopstveno učešće I efekat realizovanog projekta na kvalitet života u jedinici lokalne samouprave, navodi se iz Kabineta ministra.

Realizacija projekata ima za cilj podizanje kapaciteta u oblasti izgradnje, rekonstrukcije i opremanja objekata i nabavke opreme od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *