Bujanovčaninu na Horgošu zaplenjeno 600 pari obuće

Bujanovac, Horgo[, 4. februar 2022. – U kombiju kojim je upravljao Bujanovčanin, carinici i policajci su na prelazu Horgoš zaplenili 600 pari obuće, saopštila je Uprava carina.

Roba je otkivena u priloci kombija koji se iz Nemačke uputio ka Kosovu.

„Pokušaj krijumčarenja ove impozantne količine obuće otkriven je kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao “fijat dukato“ sa prikolicom, bujanovačkih registarskih oznaka“.

slika 2Foto Uprava carina Republike Srbije

Prema dokumentaciji koja je pratila robu natovarenu na prikolicu radilo se o tovaru polovnih uređaja za domaćinstvo, nešto nameštaja i 4 dzaka obuće.

Međutim, ono što je vozač iz Bujanovca propustio da kaže carinicima je da se na prikolici pored četiri prijavljena, nalazi još 16 neprijavljenih dzakova obuće, navode iz Carine.

Detaljnim pregledom zatečenih dzakova ustanovljeno je da se u njima nalazi razna, nenošena muška i ženska obuća, od čizama do papuča.
slika 5

Zapravo je reč o obući koja je dugo stajala u izlozima i magacinima jer je niko nije kupio, pa je kao takva trajno povučena iz prodaje.

Carinici su detaljnim pregledom, razvrstavanjem i brojanjem, utvrdili da se radi o obući koja se nabavlja kupovinom “na kilo“, te da je ova pošiljka teška preko 500 kilograma.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *