Produžen raspust, đaci slobodni do 21. februara

Bujanovac, 4. februar 2022. – Ministar prosvete Branko Ružić doneo je odluku o produžetku februarskog raspusta, jer su predviđanja da se pik ovog talasa pandemije korona virusa očekuje sredinom meseca.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, učenici će spajanjem vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana, od 14. februara kada počinje raspust imati ukupno 9 slobodnih dana, a prvi radni dan biće ponedeljak 21. februar.

Ministar Ružić je istakao da, prema pokazateljima, rast broja zaraženih učenika i nastavnika ne prati rast broja zaraženih u opštoj populaciji.

Apelovao je na đake i zaposlene u sistemu obrazovanja da tokom predstojećeg raspusta budu odgovorni prema sebi i svojim najbližima i poštuju propisane epidemiološke mere kako ne bi došlo do novih zaražavanja.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da od ponedeljka (7. februar) srednjoškolci i viši razredi osnovnih škola pohađaju kombinovani model nastave, dok će osnovci nižih razreda pohađati neposrednu nastavu.

Zbog produženog raspusta, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka 24. juna 2022. godine.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” od 27. januara do 2. februara 2022. godine, broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 4.935 (0,64 odsto).

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovida 19 u istom periodu iznosio je 4,8 odsto.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *