Stanari Karakačke: Napadaju nas čopori pasa lutalica

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. februar 2022. Stanari naselja Karakačka u Bujanovcu traže od nadležnih da hitno preduzmu nešto i uklone čopore pasa lutalica za koje kažu da im svakodnevno ugrožavaju bezbednost. Napadi i ujedi, kako kažu, sve su češći.

-Na posao se ide sa strahom i razmišljanjem da li će nas napasti psi. Decu ne puštamo same ispred zgrade. Desetina pasa lutalica su kod našeg naselja, ali ih ima i u lici Josifa Janjića, na trgu. Situacija je strašna, mora nešto da se preduzme – kaže za Bujanovačke jedan od stanara.

On dodaje da je bio svedok više napada i da lično poznaje nekoliko ljudi koje su psi izujedali.

Kako je Bujanovačkim rečeno u Veterinarskoj stanici, koja se na osnovu ugovora sa Opštinom bavi zbrinjavanjem i uklanjanjem pasa sa ulica, poslednji ugovor je istekao.

-Mi smo naše obaveze iz ugovora ispunili. Sada se čeka Opština da raspiše  novu javnu nabavku – kaže direktor Miodrag Milković.

Kada će se to desiti šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi nije mogao da precizira.

-Šef Odeljenja za javne nabavke je na odmoru do ponedeljka, tada ću imati informaciju kada će početi postupak – kaže Salihi.

Poslednja akcija uklanjanja organizovana je novembra prošle godine, nakon što su meštani Rakovca to zahtevali preko našeg portala.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *