Bogoljub Karić podneo zahtev da bude 20 godina mlađi

Bujanovac, 8. februar 2022. – Da ne bi išao u penziju biznismen Bogoljub Karić podneo je zahtev za promenu datuma rođenja, tako što će biti upisano da je rođen 17.1.1974. godine, a ne 20 godina ranije.

Kako je ocenio, zahtev je zasnovan na važečim zakonima i nespornim činjenicama, a razlozi za podnošenje zahteva nisu samo lične prirode, prenosi N1.

Opisujući sebe kao jedinstvenu ličnost u savremenoj srpskoj istoriji, on podseća da neumorno promoviše čovekoljublje, “pa je i taj zahtev podneo u ime svih koji se, bez obzira na godine života, osećaju sposobnim da rade i budu posvećeni dobrobiti ne samo svoje porodice, kao najsigurnijeg mesta, nego i društva kao celine”.

-U ime svih onih koji ne žele da se penzionišu i budu na teretu budžetu Republike Srbije, PIO Fondu i Fondu zdravstvenog osiguranja, koji ne žele prava iz tih fondova, da ne bi umanjili sredstva koja bi pripala drugim ljudima kojima su stvarno potrebna – kaže Karić.

Prema njegovim rečima, zahtev je podneo u ime svih ljudi koji kao i on misle da čovek nikada nije star, dok god se oseća mladim i sposobnim da radi i da niko, osim Boga, nema pravo da određuje do kada ćemo biti na ovom svetu, do kada ćemo raditi i stvarati.

Karić smatra da zakoni koji čoveka samo zbog datuma rođenja proglašavaju starim i nepodobnim za rad, moraju da se menjaju.

Do tada, kako stoji u saopštenju, svako ima pravo da se razmotri njegov zahtev.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *