Dejan Mihajlović kandidat za poslanika SPS iz Bujanovca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. februar 2022. Kandidat za narodnog poslanika bujanovačkog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) je Dejan Mihajlović, potvrdio je našem portalu šef socijalista u Bujanovcu Božidar Anđelković.

Da li će se bujanovački kandidat naći na izbornoj listi SPS-a za parlamentarne izbore u aprilu odlučivaće najpre okružni, a potom i glavni odbor stranke.

Mihajlović je postao član SPS-a  2020. godine kada je u opštinskom odboru dobio funkciju koordinatora za izbore koji su održani te godine.

Pre angažmana u SPS-u bio je član Srpske napredne stranke (SNS), a među naprednjacima je dogurao do potpredsednika lokalnog odbora, ali je smenjen 2017. godine.

-Ja jesam kandidat našeg odbora, a da li ću se naći na listi odlučiće Okružni odbor, koji treba da odabere najbolje kandidate iz Pčinjskog okruga. Još je rano govoriti da li ću se naći na izbornoj listi – kaže Mihajlović za Bujanovačke.

Ako prođe stranačku selekciju Mihajlović će biti prvi bujanovački socijalista na listi za parlamentarne izbore još od 2007. godine.

Na izborima te godine SPS iz Bujanovca je predstavljao Miodrag Milković, sada šef odbora Ujedinjene seljačke stranke i direktor Veterinarske stanice.

Milković je bio 135. na izbornoj listi koja je osvojila tek 16 poslaničkih mandata.

Od tada bujanovački socijalisti nisu predlagali kandidate za poslanike iz svojih redova već su podršku davali Vranjancima, kaže predsednik odbora Božidar Anđelković.

-Zato što su bili dobri kandidati – rekao je kada smo ga pitali zašto.

Na izborima 2016. godine na listi SPS-a se ipak našlo jedno ime iz Bujanovca – Branislav Lukić, ali je on bio  kandidat Jedinstvene Srbije (JS) Dragana Markovića Palme, koja je u koaliciji sa socijalistima od 2008. godine.

Bujanovačke su ranije pisale da je kandidat bujanovačkog SNS-a za narodnog poslanika Nenad Mitrović.

U toku su pregovori o izbornoj listi albanskih stranaka iz Bujanovca i Preševa.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *