Građani Bujanovca: Stop stranačkom zapošljavanju

Bujanovac, 9. februar 2022. – Da su u prilici da odlučuju u ovom trentku Bujanovčani bi u svojoj opštini menjali stanje u oblasti ekologije, uređenja grada, ali i stranačkog zapošljavanja.

 “Prva odluka bi bila vezana za ekologiju i sprovodila bi se urgentno. Čišćenje rečnih korita, rešavanje problema ilegalnih deponija, ali i ove legalne. Poboljšanje kvaliteta vazduha i ozbiljno novčano kažnjavanje za nesavesne građane”, naveo je jedan čitalac Bujanovačkih u anketi našeg portal, o čijim rezultatima smo već pisali.

Građani kao jedan od problema navode ekologiju i prepune kontejnere

“Postavila bih više kontejnera i kanti za smeće duž ulice i uvela kazne za one koji bacaju smeće van kante, npr. 100 evra za bačenu kesu ili omot od čokolade”, kaže čitateljka Bujanovačkih.

Kao primeri gde su neophodne korenite promene, građani su navodili i vlast i stranačko zapošljavanje, a jedan deo anketiranih predlaže uvođenje prinudne uprave I donošenje odluke “o proveri znanja i sposobnosti svih zaposlenih u opštinskoj upravi”.

“Najpre bih uveo sistem da se opština očisti od lažnih i kupljenih diploma partijskih kadrova, a potom da se zaposle stručni ljudi”, kaže jedan čitalac.

“Ne bi više bilo stranačkog zapošljavanja. Grad nam umire zato što su na pozicijama ljudi koji nemaju pojma i koji rade tu zato što su članovi stranke ili nečiji rođaci”, komentariše drugi.

Pojedini bi “otvorili fabrike, pokrenuli pogone da se zaposle mladi, drugi bi “dali mladima šansu da naprave nešto od ovog grada”, a ima i onih koji bi “ravnomernije raspodelili investicije”.

Nisu izostali ni komentari na račun nepropisnog parkiranja, pasa lutalica, nedostatka igrališta za decu i sportskih terena.

Rezultat ankete, zapravo oslikava probleme na koje građani nailaze u svakodnevnom životu, ali i njihovu nemoć da te probleme reše kroz institucije.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *