Penzionerima danas 20.000 dinara od države

Bujanovac, 10. februar 2022. (foto Tanjug) – Isplata novčane pomoći penzionerima u iznosu od 20.000 počinje danas, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Pomoć će dobiti oni koji penziju primaju preko tekućih računa, kao i oni koji svoje prinadležnosti dobijaju na kućne adrese i na šalterima pošta.

Pored penzionera, pomoć od 20.000,00 dinara dobiće i korisnici prava na privremenu naknadu, invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, u skladu sa članovima 223 i 225 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, i invalidna deca – korisnici privremene naknade kod Fonda.

Isplata će trajati nekoliko dana, a ovu novčanu pomoć dobiće svi korisnici kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022, bez obzira na datum donošenja rešenja, saopštio je PIO Fond.

Korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine, a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, pomoć biće će biti isplaćena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *