SNS zadovoljan mestima u Izbornoj komisiji, Arsić najavljuje žalbu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. februar 2022. Novi sastav Opštinske izborne komisije (OIK) u Bujanovcu, pored odbornika vladajuće većine, podržao je i predstavnik koalicije oko SNS u lokalnom parlamentu odbornik Miodrag Milković, dok je šef odbornika sa liste SPS Stojanča Arsić glasao protiv najavljujući žalbu.

Po novoj odluci o sastavu OIK, SPS-u je pripalo mesto zamenika člana komisije, a Arsić je tražio da predstavnik stranke bude član komisije.

-Ovo je neprihvatljivo za SPS. Žalićemo se i žalba će biti usvojena, to znate i vi. Ranije je 40 odsto mesta u OIK pripadalo srpskim strankama, kako i treba da bude – rekao je Arsić na sednici Skupštine.

Bujanovačke su ranije danas javile da su srpski odbornici još jednom prekinuli bojkot lokalnog parlamenta, upravo zbog novog sastava izborne komisije.

Za razliku od Arsića, Milković je glasao za odluku po kojoj koalicija oko SNS dobija dva člana komisije i jednog zamenika, iako su naprednjaci tražili i mesto zamenika predsednika.

Članovi OIK iz redova koalicije oko SNS biće Ivica Stošić i Vitomir Tomić, a zamenica člana je Mirjana Janjić.

Zamenik člana ispred SPS biće Nikola Tabaš.

U skladu sa novim zakonom komisija ima šest članova isto toliko zamenika i predsednika, a kako je rekao predsednik Skupštine Enver Ramadani, mesta su između stranaka raspodeljena proporcionalno broju odbornika.

Za predsednika je imenovan Fejzi Bećiri, po predlogu najjače stranke u skupštini – Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija.

Svoje predstavnike u komisiji imaju i Partija za demokratsko delovanje (PDD), Pokret za demokratski progres (PDP) i opoziciona Alternativa za promene.

Bez predstavnika su ostali Demokratska unija Albanaca(DUA), Romska stranka Jedinstvo i Ujedinjena partija Roma, koje imaju po jednog odbornika.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *