Tužilaštvo: Posle pisanja Bujanovačkih nastavili smo istragu u slučaju novinara Ismailija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. februar 2022. Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Vranju potvrdilo je da će nastaviti krivično da goni osumnjičene za pretnje članovima porodice novinara Jetona Ismailija, nakon što su Bujanovačke pisale da je krivična prijava odbijena.

-Obaveštavamo vas da je povodom vaše pritužbe koja je objavljena na portalu Bujanovačke, u vezi postupanja OJT u Vranju , odeljenja u Bujanovcu, uvidom u spise predmeta ocenjeno da su navodi iz pritužbe osnovani, a odluka preuranjena, te je rešenje o odbačaju krivične prijave od 29. januara 2021. godine stavljeno van snage i naložen nastavak krivičnog gonjenja – navodi se u dopisu koji je potpisala Osnovni javni tužilac Milica Petković.

Bujanovačke su ranije objavile da je bujanovački novinar Jeton Ismaili pisao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nezadovoljan odlukom OJT da odbaci krivičnu prijavu protiv osumnjičenih za pretnje njegovoj porodici u avgustu 2020. godine.

Ismaili je tada naveo da je odluka OJT doneta bez sagledavanja očiglednih činjenica i samo na osnovu lažnih izjava osumnjičenih.

On je potom izneo i saznanja da je krivična prijava odbačena „nakon lobiranja jedne albanske političke partije kod Tužilaštva“.  




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *